Referencie

Millennium_logo


Migrácia kompletnej IT infraštruktúry do prostredia Microsoft Azure

Dĺžka projektu: 3 mesiace

„Prechod do cloudu Microsoft Azure zefektívnil prácu našej spoločnosti, zvýšil bezpečnosť uložených dát a znížil náklady na prevádzku IT infraštruktúry. Keďže sme si týmto procesom prešli na Slovensku ako prví, získali sme významnú konkurenčnú výhodu.“

Martin Ševček
CTO, Millennium


Východisková situácia

Naša spoločnosť prevádzkuje svoj intranet, CRM systém, projektové, účtovné a vývojárske aplikácie na 50 serveroch s dátovým úložiskom s objemom 10 TB. Servery boli umiestnené v samostatnej serverovni v priestoroch spoločnosti.
V priebehu rokov sa naše IT potreby významne zvyšovali a neustále prichádzali požiadavky na ďalšiu výpočtovú kapacitu a nové úložiská dát. Zároveň dochádzalo k opotrebovaniu najstarších hardvérových zariadení. V súvislosti s plánovaným sťahovaním do nových priestorov sme stále pred otázkou, ako bude pokračovať v investíciach do IT infraštruktúry. Rozhodnutie padlo na migráciu do cloudu Microsoft Azure.


Riešenie

Projekt sa začal realizovať v júli 2014.
Vytvorili sme internú pracovnú skupinu dvoch IT špecialistov a jedného manažéra. V prípravnej fáze migrácii venovali iba časť svojho pracovného času. Počas 1 mesiaca sme pripravili plán sťahovania infraštruktúry a testovali aplikácie spoločnosti v novom prostredí.
Vytvorením identických kópií existujúcich serverov v cloude Microsoft Azure bolo možné overiť funkčnosť systémov ešte pred ich presunutím.
Testovanie prebehlo úspešne a žiadnu z aplikácií nebolo potrebné pre cloud upravovať.


Benefity

  • 99,9 % spoľahlivosť serverov,
  • zjednodušenie správy serverov,
  • prevádzka 12 / 5,
  • menej starostí s kapacitou serverovne,
  • žiadne náklady na vybudovaniea prevádzku serverovne,
  • žiadne investície do obnovya rozšírenia hardvéru,
  • flexibilne upraviteľný rozsah používaných služieb podľa aktuálnych požiadaviek,
  • v horizonte troch rokov plánované ušetrenie viac ako 80 000 EUR.
Stiahnuť prípadovú štúdiu (pdf)

Centrum nastavenia súkromia

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?